Пикантна пилешка супа с нудъли

Отнема общо
70 mins
Време на готвене
10 mins
Трудност
Средно
Порции
6 people
Вид
Супа
Рецепта от
От
1 стрък
Дръжки от магданоз
120 гр
Нудълс
100 гр
Целина
4 щипки
Черен пипер
2 с. л.
Сол
3 с. л.
Чили пипер
2 броя
Морков
2 стръка
Праз лук
1 брой
Пилешки фенер
2 броя
Пилешки крилца
2 броя
Пилешки бутчета
1 лист
Градински чай-салвия
1 скилидка
Чесън
2 щипки
Мащерка
2000 ml
Вода
Пикантна пилешка супа с нудъли

Пилешката супа е едно от най-интернационалните ястия. Тя може да се срещне буквално в цял свят, което само по себе си говори за нейната питателност и вкус. Нашият съвет е да не засилвате изкуствено супата с готови подправки и инстантни бульони. Оставете самото пиле да разгърне вкуса си. Днес сме решили да Ви покажем рецепта за пикантна пилешка супа с нудъли – в леко азиатски стил.

Препоръка за консумирането на пилешка супа с нудъли:

Въпреки че сърбането на супа е проява на лош вкус, тази супа става много по-вкусна, когато забравим добрите си обноски.

пилешка супа

Свежа зимна салата с пилешко месо

За почитателите на топли супи, които сгряват тялото и душата

Можем да препоръчаме и рецептите за:

Супа със свински крачета и уши

Бистра пилешка супичка

Супа топчета с ориз и кайма

Супа от леща на баба Ленче

Пилешки бульон с праз и лук

  1. Варене на бульона. Нарязваме зеленчуците на едро. Слагаме ги в голяма тенджера, добавяме пилешкото месо и подправките. Заливаме всичко със студена вода. Варим на средно силен котлон за около един час.
    1784
  2. Обезкостяване. Изваждаме свареното пиле, оставяме го леко да се охлади и го обезкостяваме. Връщаме месото в бульона.
    1787
  3. Добавяне на нудълите. Накрая, малко преди да сервираме, прибавяме нудълите към топлия бульон и захлупваме тенджерата с капак без да я слагаме на котлона. Те са много крехки и лесно се разваряват, за да станат готови, им трябва буквално 2-3 минути.
    1785
  4. Друга опция за сервиране. Ако искате да сервирате супата по-интересно, имаме следното предложение. След като пилето се свари добре, прецеждаме всичко и оставяме само бульона. Обезкостяваме пилето, но месото оставяме настрани. Режем пресни зеленчуци на тънки лентички и ги добавяме при месото, слагаме там и начупените нудъли. Така всеки на масата ще може да си добавя сам количеството нудъли, зеленчуци или месо.
    1786

No comments yet, be the first to leave one!

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*