- Отнема общо
- 5 mins
- Време на готвене
- 5 mins
- Трудност
- Лесно
- Порции
- 2 people
- Вид
- Напитка
- Рецепта от
- От
- April 12, 2017
- 30 ml
- Мента
- 150 ml
- Портокалов сок
- 30 ml
- Сухо шампанско
- 50 ml
- Сок от малини
- 1 стрък
- Мента
- 1 филиика
- Портокал
В Готвар започваме нова рубрика”Домашен барман”, която е посветена на не по-малко значим в ежедневието ни аспект – пийването. Всяка вечеря или среща с приятели става много по-специална при наличието на хубав и завършен коктейл. В тази рецепта Ви представяме “Домашен барман”: Лесен трицветен разхлаждащ коктейл. Освен с впечатляващ външен вид, коктейлът е с много лек, приятен и освежаващ вкус. Наличието на алкохол в него е минимално, което го прави идеално за консумация дори в делничните дни, след тежък работен ден, например.
Приготвянето на коктейли има много допирни точки с кулинарията – както и при храната, трябва да избираме хубави сезонни продукти, да ги комбинираме така, че те да не си пречат и най-важното да са невероятно вкусни.
Много хора смятат, че единственото място, където могат да пият хубав коктейл, е в бар или заведение. Ние обаче сме на друго мнение и ако следвате стриктно стъпките, които ще Ви показваме в рецептите, Вашите коктейли ще са дори по-добри от тези в заведенията.Съвет за приготвянето на разхлаждащ коктейл:
Сокът от малини, който използваме в рецептата, е домашен и силно концентиран (с много захар). Ако нямате такъв, можете да редуцирате 1/3 сок от компот или да закупите от търговската мрежа.
Забележка за приготвянето на разхлаждащ коктейл:
За този коктейл Ви трябва дълга чаша със съвместимост поне 400 мл и много лед. Ако нямате такава чаша, можете да използвате 2 обикновени и да разделите коктейла на две. Ледът трябва да стига до края на чашата.
Вижте и другите коктейли от поредицата ни “Домашен барман”:
Уиски със сода и домашни трикове
Всички коктейли от поредицата ни са популярни и обичани от всички почитатели на алкохола и вкусните и обаятелни напитки. Това, което може да намерите за особено полезно, са домашните трикове. С тях напитките стават по-лесни и по-вкусни, отколкото ако ги пиете в бар. Можете да подобрите това, което има нужда от подобряване и да съкратите това, което има нужда от съкратяване!
Наздраве!
- Наливане на малиновия сок. Първо наливаме малиновия сок. Той е с по-голяма концентрация на захар, съответно е по-плътен. Така плътността му ще задържи горния цвят.
- Добавяне на портокаловия сок. В чашата при малиновия сок добавяме лед. Ледът трябва да стига до края на чашата. Освен охлаждащ ефект, ледът задържа слоевете, за да стане коктейлът трицветен. С помощта на лъжица сипваме внимателно портокаловия сок върху леда.
- Добавяне на последния слой. Добавяме ментата при шампанското. След това отново с помощта на лъжица изсипваме сместа върху леда. Силно газираното шампанско задържа на повърхността ментата и така нашият коктейл вече има три лесно познаваеми слоя.
- Сервиране. Сервираме коктейла с резен портокал и стрък мента. Добавяме и сламки за по-лесна консумация. Слагаме сламките внимателно, за да не разместят слоевете. При консумация, може да разбъркате коктейла, за да смесите ароматите и цветовете му. Как ще го консумирате, си остава личен избор.
No comments yet, be the first to leave one!