Мъфини – най-лесните пандишпанови мъфини

Отнема общо
20 mins
Време на готвене
10 mins
Трудност
Лесно
Порции
6 people
Вид
Десерт
Рецепта от
От
4 броя
Яйца
1 ч. ч.
Брашно
1 ч. ч.
Захар
1 пакет
Ванилия
25 ml
Кафе
1 щипка
Сол
1 брой
Бакпулвер
Мъфини – най-лесните пандишпанови мъфини

Какво ще кажете да си приготвим нещо сладко за десерт, без да се налага да прекарваме часове в кухнята? Колкото и странно да звучи, понякога и ние обичаме бързата и лесна храна. Така че хайде заедно да се залавяме за готвене с рецептата за най-лесните пандишпанови мъфини в света.

Освен това, мъфините винаги могат да изглеждат толкова красиви, колкото си поискаме, защото търпят всяка декорация – захарни пръчици, глазури, кремове, кокосови стърготини, цветя от градината, малко любов … Вкусът на тестото е достатъчно деликатен и ненатрапчив, за да можете да придадете какъвто дъх на сладост или емоция си поискате. Ако ви се мързелува, нападайте лакомо и без допълнителни усилия. Вложете себе си в рецептата, за която пандишпановите мъфини да бъдат само основата!

Забележка 1:

Мъфините за тази рецепта са много семпли, без глазура и пълнеж. За овкусяване на тестото сме използвали единствено ванилия и кафе, за да бъдат мъфините една идея по-полезни. Ако днес не Ви е ден за диети, спокойно можете да добавите в мъфините парченца шоколад или да ги украсите с бита сметана.

Забележка 2:

В тази и в много други рецепти за печени тестени изделия ще срещнете инструкцията “печете до суха клечка”. Ако сте опитни в кулинарията, със сигурност знаете какво точно имаме предвид. Но ако сте решили това да е първият Ви опит в тестените изделия, ето какво означава това: когато мъфините изглеждат изпечени отвън, но се колебаете дали тестото все още не е сурово отвътре, има как да проверите, без да прекъсвате процеса на готвене. Тоест докато мъфините са още във фурната. Просто вземете една дървена клечка (например клечка за зъби, но ако не Ви се намира такава, става и с вилица). Прободете с нея един мъфин по средата, където тестото е най-дебело. Когато извадите клечката от мъфина, трябва да инспектирате резултата. Ако по нея няма нищо, тоест тя е останала чиста, това означава, че тестото е изцяло изпечено. Ако обаче по клечката има полепнали трохи, това означава, че трябва да продължите с печенето още малко.

Най-лесните пандишпанови мъфини

Ако мъфините са любимите ви десерти, от тук може да разгледате и изпробвате и другите ни рецепти за неустоимите кексчета. Всички са бързи и достатъчно лесни, дори и за начинаещите в кухнята: бързи мъфинчета без мляко, мързеливи мъфинчета с какао, мъфинчета с ягодово сладко.

Шоколадово кексче в чашка за 5 минути

 

  1. Разбиване на яйцата. С помощта на миксер започваме да разбиваме яйцата на най-ниска степен. След 10-тина секунди добавяме щипка сол и постепенно увеличаваме скоростта на миксера. Солта трябва да е съвсем малко, а не за придаване на вкус. В тази смес щипката сол има две функции: първо да улесни успешното разбиване на яйцата и второ да подчертае и "отвори" сладостта на захарта. След още 20-тина секунди бъркане, на тънка струйка започваме да добавяме захарта. Разбиваме енергично, докато яйцата побелеят и удвоят обема си.
    2359
  2. Забъркване на сместа. Пресяваме брашното с бакпулвера. Постепенно добавяме брашното към разбитите яйца при непрекъснато бъркане с миксера. Накрая добавяме ванилията и кафето.
    2361
  3. Печене. Наливаме сместа във форма за мъфини. Хубаво е да напълним 1/3 от височината на формичките, защото при печене мъфините ще се надуят и има опасност сместа да се разтече извън формата и да получим не особено привлекателни мъфини. Печем на предварително загрята на 180 градуса фурна за около 15-20 минути или до чиста клечка.
    2357

No comments yet, be the first to leave one!

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*