Мързеливи мъфини с какао

Отнема общо
25 mins
Време на готвене
7 mins
Трудност
Лесно
Порции
8 people
Вид
Десерт
Рецепта от
От
2 с. л.
Какао
1 брой
Ванилия
1 брой
Бакпулвер
50 ml
Вода
50 ml
Олио
150 гр
Брашно
200 гр
Захар
5 броя
Яйца
Мързеливи мъфини с какао

Направете си мързеливи мъфини с какао и ще се изненадате колко лесни и вкусни стават.

Готвар, рецепта - Мързеливи мъфини с какао

Чарът на мързеливите мъфини с какао:

Мъфините са бърз и лесен за приготвяне десерт. Най-пипкавата част, от която зависи успехът им, е бухването на тестото. То, разбира се, зависи от качеството на набухвателя и фурната. Това, което е в нашия контрол, е да се уверим, че фурната е достатъчно загрята, преди да започнем печенето на мъфини. Най-голямото предизвикателство е да успеем да се устоим на изкушението и да не поглеждаме постоянно вътре. Но тук ключът е спокойствие и увереност. В никакъв случай не отваряйте постоянно вратичката на фурната. Както при всички печива, тук постоянната температура е ключът към успешния мъфин. Всяко отваряне променя, макар и минимално, температурата във фурната. Наблюдавайте през прозорчето и се наслаждавайте на вкуса и аромата, когато вече извадите пухкавия десерт.

Лесен Готвар-Кат с две съставки

Мъфини с како или мъфини с украса?

Макар и обогатен с какао, вкусът на тези мъфини е достатъчно деликатен, за да позволява да украсявате и подобрявате десертчето както намерите за добре. Можете да си направите захарна глазура, до поръсите със захарни пръчици, сметана или дори да намажете с течен шоколад. Зависи само каква е поносимостта ви сладост и захар.

Що се отнася до чисто визуалната украса – хартиените опаковчици са евтини, лесно достъпни и, според нас, винаги добра идея. Освен това са хитрина, с която се презастраховаме срещу залепване на мъфини по формата за печене.

Упражнете и усъвършенствайте уменията си в приготвяне на мъфини и с другите ни рецепти:

Мъфини с ягодово сладко

Бързи мъфини без мляко

Най-лесните пандишпанови мъфини

  1. Разбиване на яйцата. Разбиваме яйцата със захарта, докато яйцата удвоят обема си. В много рецепти може да прочетете, че яйцата трябва да са на стайна температура. В тази рецепта това не е необходимо, особено през лятото. Трябва да използваме миксер, за да се разтвори хубаво захарта.
  2. Разбъркване на сместа. Постепенно към яйцата добавяме олиото, водата, ванилията и какаото. Намаляваме оборотите на миксера и прибавяме предварително пресятото брашно с бакпулвера. Може спокойно да изпуснете тази стъпка, все пак тези мъфини са мързеливи. Бъркаме сместа още 1 минута.
  3. Печене. Изсипваме сместа във формички за мъфини. Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 20 минути. Препоръчително е формите да бъдат намазани с олио. Сместа не се пълни до горе, защото при печене мъфините ще бухнат.

No comments yet, be the first to leave one!

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*