Мъфини с ягодово сладко

Отнема общо
30 mins
Време на готвене
10 mins
Трудност
Лесно
Порции
8 people
Вид
Десерт
Рецепта от
От
250 гр
Брашно
7 гр
Бакпулвер
1 ч. л.
Сода
250 гр
Ягодово сладко
100 ml
Олио
200 ml
Прясно мляко
220 гр
Захар
4 броя
Яйца
1 ч. л.
Винен оцет
Мъфини с ягодово сладко

Няма човек, който да устои на лесните ни мъфини с ягодово сладко.

Готвар, рецепта - Мъфини с ягодово сладко

Мъфини днес, мъфини утре, мъфини всеки ден!

Най-големият плюс на меките, пухкави и благоуханни кексчета, които познаваме като мъфини, е лесното приготвяне. Не се изисква кой знае каква техника – всички съставки просто се смесват в една купа и се изсипват във формата за печене.

Успехът зависи основно от процеса на печене, но ако фурната ви е добре загрята и успеете да поддържате постоянно висока температура (без да надничате в отворена фурна), то тогава успехът е почти гарантиран.

От друга страна, можете да експериментирате с различни съставки, спрямо вкуса си. Да опитвате различни набухватели, на различни фирми или в различно количество. Да си изобретите глазури или да ги намажете със сметана или течен шоколад.

Мъфинът е правилното решение за бърз и лесен десерт, приготвен в домашни условия.

Пица с шоколад, ягоди и сметана

Разгледайте и другите ни рецепти за мъфини и си изберете някои, които да подобрите с въображение:

Бързи мъфини без мляко

Мързеливи мъфини с какао

Най-лесните пандишпанови мъфини

  1. Забъркване на тестото. Разбиваме първо яйцата със захарта, докато удвоят обема си. Препоръчваме Ви да използвате миксер, но ако нямате - може и на ръка. Добавяме прясното мляко и олиото. Добре е олиото да се добавя по време на бъркане на тънка струйка. След разбъркване, добавяме и содата. После идва ред и на ягодовото сладко. Прибавяме пресятото брашно, в което сме изсипали и бакпулвера. Целта на пресяването е да влезе въздух в брашното, за да може сместа да се надигне при печене. Разбъркваме всичко усърдно, на слаби обороти на миксера, защото то трябва да бъде продължително. Хубаво е да бъркаме две-три минути.
  2. Добре е формата за мъфини да се подмаже с малко мазнина и да се поръси с брашно, за да не залепне тестото. Тази стъпка е важна, дори когато използваме хартия за печене или хартийки за мъфини.
  3. Пече се на загрята на 180 градуса фурна за 20 минути.

No comments yet, be the first to leave one!

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*