Бързи мъфини без мляко

Отнема общо
25 mins
Време на готвене
5 mins
Трудност
Лесно
Порции
4 people
Вид
Десерт
Рецепта от
От
1 брой
Портокал
75 ml
Олио
100 гр
Захар
100 гр
Брашно
3 броя
Яйца
50 гр
Орехи
7 гр
Бакпулвер
Бързи мъфини без мляко

Яде Ви се нещо сладко, което да не включва голям брой съставки и много време за приготвяне? Ние Ви съветваме да си направите бързи мъфини без мляко.

Освен че приготвянето на тези мъфини е по силите и на неопитните готвачи, липсата на мляко ги превръща в изкушение, достъпно дори и за лакомници с непоносимост към лактоза. Или за тези от нас, които честичко забравят да презаредят хладилника си!

Готвар, рецепта - Бързи мъфини без мляко

Чарът на пухкавите бързи мъфини без мляко:

Мъфините са бърз и лесен за приготвяне десерт. Най-пипкавата част, от която зависи успехът им, е бухването на тестото. То, разбира се, зависи от качеството на набухвателя и фурната. Това, което е в нашия контрол, е да се уверим, че фурната е достатъчно загрята, преди да започнем печенето на мъфини. Най-голямото предизвикателство е да успеем да се устоим на изкушението и да не поглеждаме постоянно вътре. Но тук ключът е спокойствие и увереност. В никакъв случай не отваряйте постоянно вратичката на фурната. Както при всички печива, тук постоянната температура е ключът към успешния мъфин. Всяко отваряне променя, макар и минимално, температурата във фурната. Наблюдавайте през прозорчето и се наслаждавайте на вкуса и аромата, когато вече извадите пухкавия десерт.

Лесен шоколадов сладкиш с две съставки и без печене

Мммм мъфини!

И все пак, дори и богът на мъфините да не е бил благосклонен и те да поспаднат малко, все пак имате готови ароматни и вкусни кексчета. Това е най-хубавото на мъфините – дори и не най-сполучливите от тях, пак са ужасно вкусни!

Упражнете и усъвършенствайте уменията си в приготвяне на мъфини и с другите ни рецепти:

Мъфини с ягодово сладко

Мързеливи мъфини с какао

Най-лесните пандишпанови мъфини

  1. Разбъркване на сместа. Разбиваме яйцата със захарта, докато яйцата удвоят обема си. Препоръчително е да се работи с миксер, може и на ръка, но трябва задължително да се използва телена бъркалка. След като яйцата са поели захарта, постепенно добавяме кората и сока от портокала, както и начукани на ситно орехови ядки.
  2. Приготвяне на тестото. Постепенно към сместа добавяме предварително пресятото брашно с бакпулвера. Пресяването на брашното се прави, за да стане по-въздушна сместа, но не е задължителна стъпка. Хубаво е, когато сложим цялото брашно, да намалим миксера на най-ниска степен. Това се прави винаги, когато се прибавя брашно, защото при високи обороти част от брашното излиза навън. Също така има опасност миксерът да се претовари.
  3. Печене. Изсипваме сместа във форми за мъфини. Препоръчително е формичките да се намажат с малко олио и леко да се поръсят с брашно. Печем мъфините 18-20 минути на предварително загрята на 180 градуса фурна. Пожелание готовите мъфини се поръсват с пудра захар.

No comments yet, be the first to leave one!

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*