Яйчено суфле със свежа салата – здравословна закуска за 5 минути

Отнема общо
5 mins
Време на готвене
3 mins
Трудност
Лесно
Порции
1 people
Вид
Закуска
Рецепта от
От
2 броя
Яйца
1 брой
Краставица
1 брой
Домат
100 гр
Краве сирене
1 ч. л.
Зехтин
Яйчено суфле със свежа салата – здравословна закуска за 5 минути

Невинаги, когато готвите суфле, трябва да треперите пред фурната и да се надявате белтъците, захарта и термометърът да се държат както подобава. С тази рецептата за яйчено суфле със свежа салата си осигурявате две неща – здравословна закуска за 5 минути и обреченост на успех и вкус всеки път! Просто няма какво да се обърка! Бързо, лесно и полезно!

Как може една здравословна закуска да е бърза?

Клише е, че хората, които се хранят здравословно, отделят много време за приготвяне на менюто си.

Колкото и парадоксално да звучи, бързата храна невинаги е лоша и нискокачествена. Освен това не е необходимо да имате няколко звезди Мишлен, за да се справите в кухнята. Дори и когато искате да се храните здравословно и разнообразно! Ще Ви покажем как за пет минути можете да започнете деня си на пълен, но не претоварен стомах. А ако още не сте си изпили сутрешното кафе – можете да делегирате готвенето на децата! С тази рецепта ще се справят и те!

С рецептата за яйчено суфле със свежа салата – здравословна закуска за 5 минути, ще осигурите на тялото си необходимите белтъчини и протеини за тежкия работен ден, както и важните за правилното функциониране на организма вода и фибри. Освен това не може да закусваме мюсли и трици всяка сутрин, колкото и отдадени на каузата да сме!

Друго клише е схващането, че микровълновата фурна е вредна!

Няма никакви научни доказателства за каквато и да е вреда на микровълновите лъчи, а в кулинарията тя е основен уред за пестене на време и енергия. Ако не сте съвсем убедени, може да хвърлите едно око на всички аргументи в подкрепа на “уреда на модерната домакиня” .

Защо микровълновата фурна е напълно безвредна

Идея:

Това яйчено суфле е непретенциозно (може да се консумира и студено), което го превръща в идеалната офис храна, просто го сложете в кутия за храна и вече имате пълноценен обяд.

здравословна закуска

Закуска за 10 минути – Яйце във филийка

За още хранителни и вкусни здравословни рецепти, разгледайте:

Ядково барче без захар

Пилешка пържола със салата от краставица и мента

Диетични гърди в доматен сос

  1. Разбъркване. С помощта на вилица разбиваме двете яйца в чаена чаша. Към разбитите яйца добавяме половината сирене.
    1950
  2. Печене на суфлето. Слагаме суфлето в микровълновата фурна и печем на максимални градуси (800w) за около 4 минути.
  3. Направа на салатата. Докато се пече суфлето е време и за салатата. Нарязваме краставиците и доматите с размер и форма, каквато ни харесват. Нарязаните зеленчуци подправяме със зехтина и разбъркваме добре. Накрая добавяме натрошеното сирене. Пожелание можете да осолите леко, но ако искате да е истински здравословна (и диетична) салатата, не го правете. Сиренето дава достатъчно соленост.

No comments yet, be the first to leave one!

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*