Домашен дюнер кебап със свинско месо

Време на готвене
20 mins
Трудност
Средно
Порции
4 people
Вид
Основно
Рецепта от
От
2 ч. л.
Сол
50 ml
Олио
1 ч. л.
Къри
1 ч. л.
Чили пипер
1 ч. л.
Черен пипер
1 ч. л.
Индийско орехче
1 с. л.
Червен пипер
1 брой
Кромид лук
1 брой
Карфиол
700 гр
Свински гърди до 1 кг
Домашен дюнер кебап със свинско месо

Приготвен правилно и от добро месо, дюнер кебапът се превръща в перфектното печено свинско. Решили сме да приготвим тази рецепта със свинско месо, не защото не харесваме оригиналната версия или не уважаваме традициите на арабската кухня (откъдето идва рецептата). Приготвихме този домашен дюнер кебап със свинско месо, за да Ви покажем за пореден път, че с всички оригинални рецепти може да се експериментира. И защото е много вкусно, разбира се.

Предложение:

Предлагаме Ви да сервирате това месо с питките от тази рецепта, както и с чеснов сос с кисело мляко.

Домашен дюнер кебап със свинско месо рецепта продукти готвар

Дюнер кебап или улична храна в домашни условия

Уличната храна (street food) обикновено носи духа на местната култура. Приготвя се със силно застъпени местни продукти и се приготвя на място и на момента. Ако се опитаме да си я приготвим вкъщи, резултатът, разбира се, няма да е същият.

Но пък сме сигурни в качеството на вложените продукти, тяхната трайност и процеса им на обработка. Освен това можем да видоизменяме и подобряваме, спрямо собствените си предпочитания.

Ако обичате уличната храна

Опитайте да си направите домашен гръцко сувлаки с рецепта, която може да видите тук.

Сувлаки с вратни пържоли

Или пилешка кесадия:

Пилешка кесадия с домашни тортили

Или Гурманска плескавица:

Гурманска плескавица

  1. Мариноване. Режем месото на тънки лентички. За да режем месото на тънко, е хубаво да имаме остър нож и месото да е много добре охладено. При нарязаното на тънки ивички месо, рендосваме главата кромид лук и добавяме всички подправки и олиото. Разбъркваме всичко много добре и оставяме да се маринова в хладилника за 18-20 часа.
    1798
  2. Печене. Нанизваме месото на шишчета. Хубаво е за всяко парче да се ползват по две шишчета. Така контролът върху самото месо е по-голям и по-лесно се обръща. Преди да го сложим във фурната, изливаме останалата мазнина от мариноването върху шишовете с месо. Печем на предварително загрята до 180 градуса фурна за около 1 час.
    1799
  3. Сервиране. Самото месо може да се консумира и отделно. Ние обаче Ви предлагаме да нарежете различни зеленчуци на тънки ивички, да направите пърленки и чеснов сос. Хубав, качествен и полезен дюнер.
    1800

No comments yet, be the first to leave one!

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*