- Време на готвене
- 20 mins
- Трудност
- Средно
- Порции
- 4 people
- Вид
- Основно
- Рецепта от
- От
- January 31, 2017
- 2 ч. л.
- Сол
- 50 ml
- Олио
- 1 ч. л.
- Къри
- 1 ч. л.
- Чили пипер
- 1 ч. л.
- Черен пипер
- 1 ч. л.
- Индийско орехче
- 1 с. л.
- Червен пипер
- 1 брой
- Кромид лук
- 1 брой
- Карфиол
- 700 гр
- Свински гърди до 1 кг
Приготвен правилно и от добро месо, дюнер кебапът се превръща в перфектното печено свинско. Решили сме да приготвим тази рецепта със свинско месо, не защото не харесваме оригиналната версия или не уважаваме традициите на арабската кухня (откъдето идва рецептата). Приготвихме този домашен дюнер кебап със свинско месо, за да Ви покажем за пореден път, че с всички оригинални рецепти може да се експериментира. И защото е много вкусно, разбира се.
Предложение:
Предлагаме Ви да сервирате това месо с питките от тази рецепта, както и с чеснов сос с кисело мляко.
Дюнер кебап или улична храна в домашни условия
Уличната храна (street food) обикновено носи духа на местната култура. Приготвя се със силно застъпени местни продукти и се приготвя на място и на момента. Ако се опитаме да си я приготвим вкъщи, резултатът, разбира се, няма да е същият.
Но пък сме сигурни в качеството на вложените продукти, тяхната трайност и процеса им на обработка. Освен това можем да видоизменяме и подобряваме, спрямо собствените си предпочитания.
Ако обичате уличната храна
Опитайте да си направите домашен гръцко сувлаки с рецепта, която може да видите тук.
Или пилешка кесадия:
Или Гурманска плескавица:
- Мариноване. Режем месото на тънки лентички. За да режем месото на тънко, е хубаво да имаме остър нож и месото да е много добре охладено. При нарязаното на тънки ивички месо, рендосваме главата кромид лук и добавяме всички подправки и олиото. Разбъркваме всичко много добре и оставяме да се маринова в хладилника за 18-20 часа.
- Печене. Нанизваме месото на шишчета. Хубаво е за всяко парче да се ползват по две шишчета. Така контролът върху самото месо е по-голям и по-лесно се обръща. Преди да го сложим във фурната, изливаме останалата мазнина от мариноването върху шишовете с месо. Печем на предварително загрята до 180 градуса фурна за около 1 час.
- Сервиране. Самото месо може да се консумира и отделно. Ние обаче Ви предлагаме да нарежете различни зеленчуци на тънки ивички, да направите пърленки и чеснов сос. Хубав, качествен и полезен дюнер.
No comments yet, be the first to leave one!