Мандариново шампанско

Отнема общо
5 mins
Трудност
Лесно
Порции
1 people
Вид
Напитка
Рецепта от
От
2 броя
Мандарина
5 гр
Захар
100 ml
Шампанско
Мандариново шампанско

Най-важната част от новогодишната нощ е наздравицата в 12 часа. Шампанското е задължителен компонент от всяка трапеза при посрещането на новата година. Можете да го разнообразите с малко изобретателен привкус, за да впечатлите гостите си. Ние Ви предлагаме лесна и ефектна рецепта за мандариново шампанско. Само за пет допълнителни минути ще постигнете прекрасен резултат за традиционния тост.

Мандариново шампанско и други зимни интерпретации на алкохола

Тази рецепта е по-скоро идея, отколкото урок по кулинарни техники. Всеки може да си го приготви сам, стига само да поиска. Лесно, вкусно и подходящо за сено – това е рецептата, ако искате да впечатлите.

Можете да замените мандарините с портокал. Но помислете си колко голямо количество евтини и вкусно мандарини може да откриете на пазара през зимата. Осен това мандарините имат по-сладък вкус и малко по-ниска киселинност от портокала. Сладък вкус за сладко посрещане на новата година.

Най-прекрасното зимно оползотворяване на сезонните плодове може да откриете в чаша греяно вино.

Домашно греяно вино с карамел и подправки

Идеи за парти храна за новогодишната трапеза:

Зеленчукова крем супа в купичка от хляб

Печени хрупкави кюфтенца

 

Снежен човек от сирене

  1. Подготвяне на украсата. Настъргваме на най-ситното ренде малко кора от мандарина. Ако не разполагате с достатъчно ситно ренде, може да настържете на едро и след това да накълцате с нож. Целта е да постигнем възможно най-дребни парченца или дори песъчинки от мандаринова кора. Те се смесват със захарта.
    1682
  2. Декориране на чашата. Намокряме чашата по ръба. Потапяме мокрия ръб в сместа от захар и мандаринова кора, за да получим красива украса.
    1678
  3. Овкусяване на шампанското. Изстискваме сока от две мандарини в чашата. Добавяме шампанското.
    1681

No comments yet, be the first to leave one!

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*