Мус от три вида сирене – снежен човек

Отнема общо
80 mins
Време на готвене
20 mins
Трудност
Средно
Порции
20 people
Вид
Предястие
Рецепта от
От
200 гр
Крема сирене
200 гр
Краве сирене
200 гр
Овче сирене
75 ml
Зехтин
1 скилидка
Чесън
1 ч. л.
Червен пипер
1 ч. л.
Черен пипер
20 зърна
Червен пипер
3 броя
Морков
50 гр
Маслини
Мус от три вида сирене – снежен човек

Рецептата ни за мус от три вида сирене е един от компонентите на успешната парти трапеза. При нея храната е на малки хапки. Вкусна е. Приготвя се лесно. И в най-добрия случай се приготвят един ден по-рано. А вкусовете стават само по-наситени, след няколкочасово охлаждане. Мусът от сирена е идеална идея, защото отговаря на всички вкусове – не е прекалено наситен или ароматен. Мек, пухкав и ароматен е.

Освен това може да краси трапезата, ако само се постараете да оформите интересни фигурки.

Тук вече е място за въображението – ние сме направили снежен човек за тази рецепта. Може да видите как да си оформите и пингвин, с рецептата, която можете да намерите тук.

Или още по-добре – измислете сами формички и ги сервирайте. Така ястието си е изцяло ваше.

Може да видите и двете ни любими рецепти за парти храна. Те са подходящи, както за изискано късно парти, така и за детски рожден ден. Разликата би била само в презентацията. Вижте ние какво можем да ви предложим:

Зеленчукова крем супа в купичка от хляб

Печени хрупкави кюфтенца

Мус от три вида сирене или три вида мус от сирене?

Мусът от сирене може да включва разнообразни видове сирене, в различни съотношения. Може да започнете да експериментирате на основата на класическия мус от краве сирене с босилек и зехтин. С него ние най-много обичаме да приготвяме салата от чушки и мус от сирена, която можете да видите тук. От там нататък може да импровизирате с презентацията – може дори да го превърнете в прекрасен десерт. Той се приготвя за 5 минути – трюфели от сирене и домашно сладко.

Пълнени тиквички с мус от сирене и ментово олио

  1. Направа на муса. Слагаме трите вида сирене в дълбока купа или кана. Смачкваме скилидката чесън, черния и червен пипер. Наливаме и зехтина. С помощта на пасатор правим еднородна смес.
  2. Изстудяване. Слагаме муса във фризер за около 1 час. Хубаво е муса да стегне много добре, защото в противен случай няма да може да се оформят топчици.
  3. Направа на снежните човеци. От моркова изрязваме кръгчета с дебелина около половин сантиметър. От половината моркови правим малки триъгълничета, които да използваме за нос. От маслините изрязваме калпачета. С помощта на лъжица загребваме част от сместа. Оформяме малки топчета с различна големина за тяло и глава на снежните човеци. Най-отдолу слагаме кръгче морков, забождаме клечка за зъби. На нея забиваме голямото топче, след това малкото. Добавяме черен пипер за копчета и очи, морков за нос и накрая маслина за шапка.
    1704

No comments yet, be the first to leave one!

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*