- Отнема общо
- 30 mins
- Трудност
- Лесно
- Порции
- 2 people
- Вид
- Основно
- Рецепта от
- От
- July 22, 2016
- 200 гр
- Тесто за пица
- 50 гр
- Бекон
- 50 гр
- Моцарела
- 50 гр
- Кашкавал
- 1 брой
- Домат
- 30 гр
- Доматен сос
Съществуват хиляди видове пица – от сложни и засукани, до такива само с домати. В тази рецепта сме избрали да Ви покажем вкусна и лесна пица с бекон и сирена.
Винаги, когато правим пица
Се опитваме да използваме колкото се може повече домашни съставки. По този начин, дори и силно въглехидратното сухо ястие ще стане възможно най-полезно. Колкото може, толкова. Все пак свежите съставки и домашната кухня са пътят към дълголетието. Ето първите две стъпки, които да инкорпорирате в рецептата ни за пица с бекон и сирена:
Тук може да видите бърза и лесна рецепта за тесто.
Тук може да видите бърза и лесна рецепта за доматен сос.
Не само пица с бекон и сирена
Ако искате да усетите истинския вкус на пухкаво тесто и богата на продукти пица, вижте другите ни рецепти:
- Разточване на тестото. Най-лесният начин за разточване на пица е с ръце. Взимаме тестото, оформяме топка и в центъра му натискаме с длан. След това с двете ръце притискаме средата на тестото и с леки движения издърпваме към краищата. Хубаво е то да се разточва на леко набрашнена повърхност. Много хора правят грешката да разточват тестото направо в тавата, но не забравяйте, че тя трябва да се намазни леко, за да не залепне при печене. Така тестото става хлъзгаво и когато го разточват, то се връща. Важно е да споменем, че хубавата пица е с неправилна форма, т.е. не се старайте да я правите идеално кръгла.
- Подготовка на останалите продукти. Режем бекона на малки кубчета, сиренето моцарела накъсваме на дребно (може и да го нарежете, но така е по-лесно). Настъргваме кашкавал и нарязваме домата на тънки шайби.
- Сглобяване на пицата. Намазваме тестото с доматения сос. Най-лесно това се прави с опакото на черпак. Слагаме малко смес в средата и с въртеливи движения го разнасяме, точно както хората, които правят палачинки на морето. След това добавяме бекон, моцарела, кашкавал и нарязаните домати. За да стане хрупкава пицата е важно продуктите върху нея да не вземат превес над теглото на тестото.
- Печене. Печем пицата на 250 градуса за 20 минути. Съветваме Ви първите 10 минути тя да е на дъното на фурната, а след това да я сложим в средата.
No comments yet, be the first to leave one!