- Отнема общо
- 20 mins
- Време на готвене
- 10 mins
- Трудност
- Средно
- Порции
- 2 people
- Вид
- Десерт
- Рецепта от
- От
- July 29, 2016
- 200 гр
- Тесто за пица
- 50 ml
- Течна сметана
- 100 гр
- Ягоди
- 100 гр
- Течен шоколад
- 10 ml
- Олио
Съчетахме четири топ вкусотии – пица, ягоди, шоколад и сметана. Резултът е повече от впечатляващ. Пица с шоколад, ягоди и сметана! Би трябвало да звучи странно, но не е така! Небцето ви само заявява, че идеята е брилянтна. И лесно изпълнима – това вероятно го заявява мозъкът или мързелът…Във всеки случай, рецептата е лесна за изпълнение. И прекрасен повод да упражните техниката по приготвяне на тесто за пица или да оползотворите малките останали части от него.
Подходящо както за закуска, така и за десерт
Разбира се, че е по-добре да си приготвите тестото сами!
Може да си подскажете малко с нашата рецепта за лесно тесто за пица. Досега не сме получили оплаквания от него.
Ако идеята за превръщането на традиционно солени ястия в зашеметяващи десерти ви допада, тогава вижте какво сме направили с рецептите за:
- Разточване на тестото. По-удобно, лесно и правилно е да разточваме тестото за пица с ръце. Оформяме топка и я притискаме в центъра, след което разтягаме към краищата. Важно е да направим хубави бордове (в края тестото да е по-дебело), както и да няма дупки, за да не изтече шоколадът от пицата. Разточваме тестото с дебелина около 1 см. И не забравяйте- истинската пица има неправилна форма, не се старайте да правите идеален кръг.
- Печене. Слагаме тестото в намазана с олио тава, препоръчително е да не се използва зехтин, защото той има аромат на маслини, които не се съчетават добре с аромата на ягоди и шоколад. С помощта на вилица, правим малки дупки в цялата пица, освен по бордовете. Дупчиците не трябва да стигат до дъното на тавата. Това се прави, за да може тестото да не се надигне прекалено и да запази формата на пица. Печем на загрята на 250 градуса фурна за около 10 минути.
- Разбиване на сметаната. В купа наливаме сметаната и две нарязани на ситно ягоди - разбиваме. Сместа е готова, когато може да обърнем купата, без да падне сметаната. След това в пош (щприц или обикновена найлонова торбичка) слагаме сметаната. Оставяме в хладилника за около 3-4 минути. Разбира се, може да използвате и бита сметана (сметана във флакон).
- Сглобяване на пицата. Намазваме изпеченото тесто с шоколада и връщаме във фурната за 30 секунди. Нарязваме ягодите на шайби, подреждаме ги върху пицата, а след това слагаме сметаната върху ягодите. Пицата може да се консумира както топла, така и студена.
No comments yet, be the first to leave one!