Ябълка с орехи и мед

Отнема общо
5 mins
Трудност
Лесно
Порции
1 people
Вид
Десерт
Рецепта от
От
1 брой
Ябълка
50 гр
Орехи
2 ч. л.
Мед
Ябълка с орехи и мед

Една ябълка на ден държи докторите на разстояние. Ето как да постигнете желания ефект, експериментирайки с вкуса на един от най-известните плодове. Съвсем лесна и неочаквано вкусна рецепта за десерт от ябълка с орехи и мед.

Приготвя се за пет минути и понеже някои от нас обичат десертът да е истинско творение на Рембранд, ще Ви покажем как да направите елементарното ястие в наслада и украса на трапезата.

рецепта продукти Готвар, рецепта, рецепти, готвене, продукти - Ябълка с орехи и мед

Други предложения, които напомнят за десерта ни от ябълка с орехи и мед

Може да разгледате всички наши рецепти, в които герой и основна съставка е плодът от тук.

Други рецепти за здравословен десерт:

Ядково барче без захар

Ошав от сушени плодове

Варено жито със сушени плодове, ядки и бисквити

  1. Приготвяне на ябълката. Добре е да използвате по-голяма от средната ябълка, поне за тези количества орехи и мед. Разбира се, рецептата е лесна и може сами да прецените какво количество от продуктите да използвате, съобразявайки се единствено с вкусовите си предпочитания. Белим ябълката и я настъргваме с ренде. Имайте предвид, че ябълката покафенява бързо, така че е добре да приготвяте десерта непосредствено преди консумиране.
  2. Приготвяне на орехите. Ореховите ядки трябва да бъдат счукани на малки парченца. Ако разполагате със специален уред, който може да ги направи на стърготини, може да се възползвате от него. Така направихме и ние ние, за да постигнем по-привлекателната презентация на храната. Когато рецептата е лесна, можете да впечатлите с вида на крайния резултат.
  3. Подготовка на меда. Ние сме използвали разтопен, незахаросал се мед. Ако обаче Вие имате само захаросан, това в никакъв случай не е проблем. Може да го размекнете, като го загреете за известно време на котлон. Препоръчваме Ви, ако ще предприемате тази стъпка, да добавите в съда при меда и малко вода (за двете супени лъжички мед, не повече от една супена лъжичка вода). По този начин заливката вече ще бъде сироп и ще се разнесе и поеме дори по-лесно от плода. Все пак не прекалявайте с водата, защото ябълките отделят собствен сок, когато ги овкусяваме.
  4. Сглобяване на десерта. Заливаме настърганата ябълка с меда, или сиропа от мед и разбъркваме добре. Важно е плодът да се смеси с меда, за да се овкуси добре. Поръсваме с орехите.
  5. За да впечатлите. На този етап десертът вече е готов и за лакомниците е настанал моментът да се насладят на спокойствие. Ако обаче искате да презентирате десерта, както го направихме ние, остава само още една стъпка. Правим смесената с меда ябълка на топка - това става съвсем лесно с ръце. Отгоре поръсваме със стърготините от орехи. Може да украсим с парченце ябълка и няколко едри парченца от орехите. Вече можем да се наслаждаваме на вкуса и вида на полезния десерт.

No comments yet, be the first to leave one!

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*