Свински ребърца на скара

Отнема общо
75 mins
Време на готвене
10 mins
Трудност
Лесно
Порции
3 people
Вид
Основно
Рецепта от
От
4 щипки
Черен пипер
2 щипки
Червен пипер
2 броя
Дафинов лист
10 гр
Сол
1 скилидка
Чесън
700 гр
Свински гърди с ребра
2 щипка
Ким
2 щипки
Мащерка
Свински ребърца на скара

Ясно е, че няма как всеки ден да си приготвяме бавно готвеща се храна. В същото време обаче не е много добра идея да се храним на крак и да тъпчем организма си с вредни храни. Най-вече защото са пълни с консерванти. Начинът да намерим златната среда – като приготвяме домашна и качествена храна, но с помощта на няколко трика, така че тя да отнема по-малко време от обикновено. Ето как например да си сготвите свински ребърца на скара за малко повече от час, като имате предвид, че това капризно за готвене месо обикновено отнема минимум два часа.

продукти Готвар, рецепта, рецепти, готвене, продукти - Свински ребърца на скара

Ако сте запален почитател на свински ребърца на скара…

Вижте още няколко лесни и невероятно вкусни рецепти за един от най-предпочитаните свински продукти – Ребра, запечени във фолио,

Свински ребра печени с мед, бира и горчица,

 Лепкави ребра с мед, соев сос и ром

Селски ребра с гъби и зеленчуци

Свински ребра с печена царевица и ароматно масло

  1. Запичане на подправките. В тенджерка слагаме всички подправки и чесъна и ги запичаме леко за около 1 минута. Така всички подправки ще пуснат своите аромати и ще овкусят ребърцата по-добре.
  2. Варене. При подправките наливаме около 600 ml вода. Когато водата заври, слагаме ребърцата. Препоръчително е да ползвате малка тенджерка, така ще използвате по-малко количество вода и ребърцата, благодарение на подправките, ще се овкусят чудесно. Варим ребрата на слаб котлон за около 30 минути. За да станат крехки, водата трябва да ги покрива.
  3. Печене. Запичаме ребърцата на силна скара за около 20-25 минути, като периодично ги обръщаме от всички страни. Ребрата могат да се запечат и на тиган или във фурната.

No comments yet, be the first to leave one!

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*