- Отнема общо
- 5 mins
- Време на готвене
- 5 mins
- Трудност
- Лесно
- Порции
- 10 people
- Вид
- Напитка
- Рецепта от
- От
- April 13, 2017
- 2 с. л.
- Кафе
- 390 ml
- Уиски
- 1 консерва
- Кондензирано мляко
- 240 ml
- Сметана
- 2 с. л.
- Шоколадов сироп
- 1 ч. л.
- Ванилия
- 1 ч. л.
- Екстракт от бадеми
В рубриката ни “Домашен барман” Ви представяме лесна рецепта за бейлис.
Защо бейлис?
Бейлисът е най-известният ликьор в света. Той представлява млечна смес с оригинално ирландско уиски. Спокойно можем да заявим, че бейлисът е едно от най-любимите алкохолни питиета на дамите. Но всъщност той се харесва от всички, които обичат аромата на хубаво уиски, кафе, сметана, ванилия, бадеми, шоколад. Рецептата ни е изключително лесна и се прави буквално с две стъпки. Другото хубаво на домашно направения бейлис е цената – продуктите, които ще използваме, са сравнително скъпи на пазара, но количеството готов продукт излиза в крайна сметка по-евтин от оригиналния.
Забележка при приготвянето на бейлис:
Ликьорът може да се съхранява до 1 седмица в хладилник, като преди употреба е добре да се разклаща.
Съвет за приготвянето на бейлис:
Препоръчително е да използвате хубаво ирландско уиски, но по желание можете да изберете и по-нисък клас алкохол. Можете дори да замените уискито с ром, например. Не се притеснявайте да експериментирате – само използвайте алкохол, който обичате.
Вижте и другите коктейли от поредицата ни “Домашен барман”:
Уиски със сода и домашни трикове
Всички коктейли от поредицата ни са популярни и обичани от всички почитатели на алкохола и вкусните и обаятелни напитки. Това, което може да намерите за особено полезно, са домашните трикове. С тях напитките стават по-лесни и по-вкусни, отколкото ако ги пиете в бар. Можете да подобрите това, което има нужда от подобряване и да съкратите това, което има нужда от съкратяване!
Наздраве!
- Смесване на продуктите. Внимателно измерваме всички продукти и ги изсипваме на едно място. Препоръчително е това да бъде кана, за да налеем впоследствие готовия бейлис в бутилка.
- Разбъркване. Разбъркваме енергично - препоръчително е на ръка, защото с миксер ще се образува твърде много пяна. Наливаме готовия бейлис в бутилка и прибираме в хладилника.
- Сервиране. Препоръчително е готовият бейлис да се пие добре охладен, по желание с лед. Наздраве!
No comments yet, be the first to leave one!