Пица на тиган с бекон и спанак

Отнема общо
20 mins
Време на готвене
15 mins
Трудност
Лесно
Порции
2 people
Вид
Основно
Рецепта от
От
200 гр
Тесто за пица
100 гр
Бекон
100 гр
Кашкавал
1 брой
Кромид лук
1 скилидка
Чесън
20 ml
Зехтин
100 гр
Доматено пюре
100 ml
Вода
2 щипки
Сол
2 щипки
Черен пипер
1 щипка
Захар
Пица на тиган с бекон и спанак

Всички обичат пица – тя е хрупкава и едновременно сочна, сравнително лесна е за приготвяне и може да се експериментира с всякакви видове плънка. Понякога обаче приготвянето на любимите храни е невъзможно, поради отсъствието на уред, с който да я приготвим. Ето защо решихме да разработим рецепта за пица, която да се приготвя само и единствено на котлон. Рецептата за пица на тиган с бекон и спанак е лека носталгия към студентските години, в които наличието на печка беше излишен лукс.

Пицата на тиган се получи толкова добре, че самите ние се очаровахме от резултата, който с нищо не подсказваше, че не е използвана фурна. Тя е най-доброто нещо, което можете да постигнете в екстремни условия, но с малко желание и амбиция. Ако искате, можете да я направите и във фурната. Но ще загубите студентския вкус! Както и малко повечко време.

Забележка:

За направата на тесто сме използвали рецептата за лесно тесто за пица, която може да намерите тук.

продукти за пица на тиган рецепта

Ако сте почитатели на домашната кухня, която е изцяло домашна, можете сами да приготвите и доматения сос. Така основата ще бъде още по-вкусна.

Лесен доматен сос

Разгледайте и другите ни предложения за домашни пици. Може би ще ви изненадаме:

Пица с бекон и сирена

Пица Готвар

Пица с шоколад, ягоди и сметана

 

  1. Направа на соса. Сосът в тази рецепта е изключително бърз и лесен, но резултатът е смайващ. Запържваме лука и чесъна (нарязани на ситно) в мазнината на средно силен котлон, докато покафенеят леко. Добавяме доматеното пюре, разредено със студена вода. Подправяме с щипка захар, сол и черен пипер. Оставяме на котлона за около 5-6 минути, докато сосът се редуцира наполовина.
    1941
  2. Разточване. Най-сръчният и практичен начин за разточване на тесто за пица е с ръце - леко притискаме тестото в центъра и разтягаме към краищата. Важно е да не забравяме, че хубавата пица има неправилна форма – не си играйте да правите идеален кръг. Не намазнявайте предварително повърхността, на която разточвате, защото тестото ще се свива (така му влияе мазнината).
  3. Печене. Слагаме тестото в студен ненамазнен тиган, след което поставяме тигана на котлона. Първоначално на средно силен котлон за около 2-3 минути, след което усилваме котлона на силен. Печем, докато тестото придобие лек загар (би трябвало да отнеме около 5 минути). Изключваме котлона и обръщаме тестото на другата страна (така че вече опечената страна да е отгоре).
    1942
  4. Сглобяване. Намазваме пицата (върху вече запечената страна) с доматения сос, отгоре поставяме слайсовете бекон и накрая рендосания кашкавал. Отново връщаме на котлона на силна степен. Печем около 2-3 минути, след което слагаме похлупак. Това се прави, за да може кашкавалът да се разтопи и пицата да се задуши леко. Оставяме с похлупак още 3-4 минути. Накрая гарнираме готовата пица с пресен спанак.
    1945

No comments yet, be the first to leave one!

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*