- Отнема общо
 - 30 mins
 - Време на готвене
 - 10 mins
 - Трудност
 - Лесно
 - Порции
 - 8 people
 
- Вид
 - Десерт
 - Рецепта от
 - От
 - August 2, 2016
 
- 250 гр
 - Брашно
 - 7 гр
 - Бакпулвер
 - 1 ч. л.
 - Сода
 - 250 гр
 - Ягодово сладко
 - 100 ml
 - Олио
 - 200 ml
 - Прясно мляко
 - 220 гр
 - Захар
 - 4 броя
 - Яйца
 - 1 ч. л.
 - Винен оцет
 

Няма човек, който да устои на лесните ни мъфини с ягодово сладко.

Мъфини днес, мъфини утре, мъфини всеки ден!
Най-големият плюс на меките, пухкави и благоуханни кексчета, които познаваме като мъфини, е лесното приготвяне. Не се изисква кой знае каква техника – всички съставки просто се смесват в една купа и се изсипват във формата за печене.
Успехът зависи основно от процеса на печене, но ако фурната ви е добре загрята и успеете да поддържате постоянно висока температура (без да надничате в отворена фурна), то тогава успехът е почти гарантиран.
От друга страна, можете да експериментирате с различни съставки, спрямо вкуса си. Да опитвате различни набухватели, на различни фирми или в различно количество. Да си изобретите глазури или да ги намажете със сметана или течен шоколад.
Мъфинът е правилното решение за бърз и лесен десерт, приготвен в домашни условия.
Разгледайте и другите ни рецепти за мъфини и си изберете някои, които да подобрите с въображение:
- Забъркване на тестото. Разбиваме първо яйцата със захарта, докато удвоят обема си. Препоръчваме Ви да използвате миксер, но ако нямате - може и на ръка. Добавяме прясното мляко и олиото. Добре е олиото да се добавя по време на бъркане на тънка струйка. След разбъркване, добавяме и содата. После идва ред и на ягодовото сладко. Прибавяме пресятото брашно, в което сме изсипали и бакпулвера. Целта на пресяването е да влезе въздух в брашното, за да може сместа да се надигне при печене. Разбъркваме всичко усърдно, на слаби обороти на миксера, защото то трябва да бъде продължително. Хубаво е да бъркаме две-три минути.
 - Добре е формата за мъфини да се подмаже с малко мазнина и да се поръси с брашно, за да не залепне тестото. Тази стъпка е важна, дори когато използваме хартия за печене или хартийки за мъфини.
 - Пече се на загрята на 180 градуса фурна за 20 минути.
 

No comments yet, be the first to leave one!