- Отнема общо
- 80 mins
- Време на готвене
- 20 mins
- Трудност
- Средно
- Порции
- 20 people
- Вид
- Предястие
- Рецепта от
- От
- January 5, 2017
- 200 гр
- Крема сирене
- 200 гр
- Краве сирене
- 200 гр
- Овче сирене
- 75 ml
- Зехтин
- 1 скилидка
- Чесън
- 1 ч. л.
- Червен пипер
- 1 ч. л.
- Черен пипер
- 20 зърна
- Червен пипер
- 3 броя
- Морков
- 50 гр
- Маслини
Рецептата ни за мус от три вида сирене е един от компонентите на успешната парти трапеза. При нея храната е на малки хапки. Вкусна е. Приготвя се лесно. И в най-добрия случай се приготвят един ден по-рано. А вкусовете стават само по-наситени, след няколкочасово охлаждане. Мусът от сирена е идеална идея, защото отговаря на всички вкусове – не е прекалено наситен или ароматен. Мек, пухкав и ароматен е.
Освен това може да краси трапезата, ако само се постараете да оформите интересни фигурки.
Тук вече е място за въображението – ние сме направили снежен човек за тази рецепта. Може да видите как да си оформите и пингвин, с рецептата, която можете да намерите тук.
Или още по-добре – измислете сами формички и ги сервирайте. Така ястието си е изцяло ваше.
Може да видите и двете ни любими рецепти за парти храна. Те са подходящи, както за изискано късно парти, така и за детски рожден ден. Разликата би била само в презентацията. Вижте ние какво можем да ви предложим:
Зеленчукова крем супа в купичка от хляб
Мус от три вида сирене или три вида мус от сирене?
Мусът от сирене може да включва разнообразни видове сирене, в различни съотношения. Може да започнете да експериментирате на основата на класическия мус от краве сирене с босилек и зехтин. С него ние най-много обичаме да приготвяме салата от чушки и мус от сирена, която можете да видите тук. От там нататък може да импровизирате с презентацията – може дори да го превърнете в прекрасен десерт. Той се приготвя за 5 минути – трюфели от сирене и домашно сладко.
- Направа на муса. Слагаме трите вида сирене в дълбока купа или кана. Смачкваме скилидката чесън, черния и червен пипер. Наливаме и зехтина. С помощта на пасатор правим еднородна смес.
- Изстудяване. Слагаме муса във фризер за около 1 час. Хубаво е муса да стегне много добре, защото в противен случай няма да може да се оформят топчици.
- Направа на снежните човеци. От моркова изрязваме кръгчета с дебелина около половин сантиметър. От половината моркови правим малки триъгълничета, които да използваме за нос. От маслините изрязваме калпачета. С помощта на лъжица загребваме част от сместа. Оформяме малки топчета с различна големина за тяло и глава на снежните човеци. Най-отдолу слагаме кръгче морков, забождаме клечка за зъби. На нея забиваме голямото топче, след това малкото. Добавяме черен пипер за копчета и очи, морков за нос и накрая маслина за шапка.
No comments yet, be the first to leave one!