- Отнема общо
- 40 mins
- Време на готвене
- 1 mins
- Трудност
- Специфично
- Порции
- 2 people
- Вид
- Десерт
- Рецепта от
- От
- July 15, 2016
- 110 гр
- Брашно (тип 500)
- 1 брой
- Яйце
- 150 гр
- Маскарпоне
- 50 гр
- Сладко от ягоди
Пълнени равиоли с маскарпоне и ягоди? Защо не, любими италиански продукти, съчетани в едно ястие.
В най-общ смисъл равиолите са два пласта тесто с пълнеж по средата. Както вече споменахме, те са класическо италианско ястие. Повечето хора биха реагирали скептично на комбинацията, поради факта че класическите рецепти са със солена плънка. В Internet изобилстват рецепти на равиоли, пълнени с рикота и спанак или с кайма и доматен сос. В тези класически комбинации няма нищо лошо, напротив доста вкусни са. Ние обаче решихме да разчупим традиционния вкус, правейки иновативен краен продукт.
В тази рецепта ще направим равиоли с две различни топлинни обработки. Едните равиоли ще сварим, а другите ще изпържим.
Тук е важно да се спомене, че тази рецепта е с обикновеното и най-разпространено в България брашно – тип 500. На пазара в момента има италиански брашна тип 00, които са специално за паста и пица. Ние обаче Ви показваме по-евтиния вариант и ви гарантираме, че няма особена разлика във вкуса. Ако все пак използвате италианско брашно – съотношението на яйца с брашно, трябва да е на едно яйце – 100 гр. брашно.
Друга интересна рецепта от категория “Паста”:
Пълнени равиоли с домашен уют:
Както знаете, ще ви подканим сами да приготвите тестото си за равиоли. Разбира се, трябва да имате предвид, че ще бъде много по-лесно, ако разполагате с машинка за паста. В противен случай, може би пак ще успеете – ако точите много амбицирано.
Все пак нашите равиоли са направени с домашно тесто за паста. Рецептата за него може да намерите тук.
Ако идеята за превръщането на традиционно солени ястия в зашеметяващи десерти ви допада
Вижте какво сме направили с рецептите за:
Студена крем супа от пъпеш и мед
- Месене на тестото. От брашното правим кладенче и в него чукваме яйцето. Започваме да месим отвътре навън. Правим твърдо и еластично тесто, което не трябва да лепне. Месим го около 15 минути. След това го увиваме във фолио за свежо съхранение, ако нямаме – може и в найлонова торбичка. Слагаме тестото за 35 минути в хладилник.
- Направа на плънката. Докато чакаме пастата да стегне в хладилника е време да направим крема от маскарпоне с ягоди. В купа слагаме двата продукта и бъркаме енергично, докато стане еднородна смес.
- Точене на тестото. След като минат 35 минути, изваждаме тестото от хладилника и го оставяме 5 минути да се отпусне. След това го премесваме и разделяме на 4 равни части. Всяка част разточваме с точилка, толкова че да я захване най-широката степен на машината за паста. Минаваме я няколко пъти на това ниво, после сваляме една степен по-надолу и пак разточваме. След това пак връщаме на най-широката степен, прегъваме пастата на три и я слагаме по широчина. Това се прави, за да може да излезе с еднакъв обхват. Важно е да се спомене, че когато използваме машина за паста тестото периодично се ръси с малко брашно, за да не залепва, защото повечето машини не се мият. Разточваме тънко тесто (предпоследната степен).
- Оформяне на равиолите: На набрашнена форма за равиоли разстиламе един лист брашно. Пълним с крема от маскарпоне с ягоди, намазваме краищата на равиолите с вода и слагаме горния лист. След това с помощта на точилка залепяме двата пласта и отделяме равиолите. Ако нямате такава формичка - оформете ги на ръка. Ще отнеме малко повече време, но си заслужава. Ако ще правите ръчни форми, не забравяйте да натиснете краищата с вилица.
- Пържене/ Варене: Ако решим да пържим пастата, не правим равиолите твърде стегнати, защото при пържене те са надуват и има вероятност да се скъсат. Препоръчваме да пържите в тиган, а не във фритюрник, защото ако се скъса някоя равиола, ще замърси цялата мазнина. Пърженето става буквално за 10 секунди на страна. При варенето – равиолите се пускат във вряла, НЕподсолена вода и се държат там 1 минута. Пържени: Варени:
No comments yet, be the first to leave one!