- Отнема общо
- 25 mins
- Време на готвене
- 5 mins
- Трудност
- Лесно
- Порции
- 4 people
- Вид
- Десерт
- Рецепта от
- От
- August 3, 2016
Яде Ви се нещо сладко, което да не включва голям брой съставки и много време за приготвяне? Ние Ви съветваме да си направите бързи мъфини без мляко.
Освен че приготвянето на тези мъфини е по силите и на неопитните готвачи, липсата на мляко ги превръща в изкушение, достъпно дори и за лакомници с непоносимост към лактоза. Или за тези от нас, които честичко забравят да презаредят хладилника си!
Чарът на пухкавите бързи мъфини без мляко:
Мъфините са бърз и лесен за приготвяне десерт. Най-пипкавата част, от която зависи успехът им, е бухването на тестото. То, разбира се, зависи от качеството на набухвателя и фурната. Това, което е в нашия контрол, е да се уверим, че фурната е достатъчно загрята, преди да започнем печенето на мъфини. Най-голямото предизвикателство е да успеем да се устоим на изкушението и да не поглеждаме постоянно вътре. Но тук ключът е спокойствие и увереност. В никакъв случай не отваряйте постоянно вратичката на фурната. Както при всички печива, тук постоянната температура е ключът към успешния мъфин. Всяко отваряне променя, макар и минимално, температурата във фурната. Наблюдавайте през прозорчето и се наслаждавайте на вкуса и аромата, когато вече извадите пухкавия десерт.
Мммм мъфини!
И все пак, дори и богът на мъфините да не е бил благосклонен и те да поспаднат малко, все пак имате готови ароматни и вкусни кексчета. Това е най-хубавото на мъфините – дори и не най-сполучливите от тях, пак са ужасно вкусни!
Упражнете и усъвършенствайте уменията си в приготвяне на мъфини и с другите ни рецепти:
- Разбъркване на сместа. Разбиваме яйцата със захарта, докато яйцата удвоят обема си. Препоръчително е да се работи с миксер, може и на ръка, но трябва задължително да се използва телена бъркалка. След като яйцата са поели захарта, постепенно добавяме кората и сока от портокала, както и начукани на ситно орехови ядки.
- Приготвяне на тестото. Постепенно към сместа добавяме предварително пресятото брашно с бакпулвера. Пресяването на брашното се прави, за да стане по-въздушна сместа, но не е задължителна стъпка. Хубаво е, когато сложим цялото брашно, да намалим миксера на най-ниска степен. Това се прави винаги, когато се прибавя брашно, защото при високи обороти част от брашното излиза навън. Също така има опасност миксерът да се претовари.
- Печене. Изсипваме сместа във форми за мъфини. Препоръчително е формичките да се намажат с малко олио и леко да се поръсят с брашно. Печем мъфините 18-20 минути на предварително загрята на 180 градуса фурна. Пожелание готовите мъфини се поръсват с пудра захар.
No comments yet, be the first to leave one!