- Отнема общо
- 200 mins
- Време на готвене
- 20 mins
- Трудност
- Средно
- Порции
- 4 people
- Вид
- Основно
- Рецепта от
- От
- March 23, 2017
- 1 кг
- Свински гърди с ребра
- 4 броя
- Големи картофа
- 2 с. л.
- Мед
- 2 с. л.
- Горчица
- 5 с. л.
- Соев сос
- 10 с. л.
- Бира
- 100 гр
- Масло
- 5 щипки
- Сол
- 3 щипки
- Черен пипер
- 4 щипки
- Риган
- 4 щипки
- Чили пипер
Ще попитате защо готвим свински ребърца с печени картофи във фолио, а не използваме традиционната за печене тава? Причините са едновременно практически и кулинарни.
Готвенето в алуминиево фолио има две основни предимства
Първо – не се налага да мием излишни съдове – така приготвено ястието може директно да се консумира и от самото фолио, което освен досадното търкане на тавата, ще Ви спести и миенето на мазни чинии.
Второ – фолиото запазва цялата пара, която отделят продуктите при готвенето. Резултатът е изключително сочно ястие.
Колкото и парадоксално да звучи готвенето в алуминиево фолио, освен по-лесно, е дори и по-вкусно. Ако не вярвате, пригответе си нашата рецепта за крехки свински ребърца с печени картофи във фолио, за да се убедите сами.
Ако сте запален почитател на свински ребра…
Вижте още няколко лесни и невероятно вкусни рецепти за един от най-предпочитаните свински продукти – свински ребра с печена царевица и ароматно масло, свински ребърца, печени с мед, бира и горчица, лепкави ребра с мед, соев сос и ром.
За почитателите на класическия наситен вкус на месото – ребра на скара.
За почитателите на щедрите селски гозби – рецепта за селски ребра с гъби и зеленчуци.
Или усъвършенствайте техниката за постигане на крехко свинско месо с рецептата за крехки свински гърди.
- Обезципяване на месото. В задната част на ребърцата има една ципа. Хубаво е тя да се отстрани, защото така месото ще се маринова значително по-добре. С помощта на малък остър нож отделяме ципата от месото.
- Мариноване. В купа смесваме меда, соевия сос, горчицата и бирата. Също така подправяме с щипка сол, червения, черен и лют чили пипер. Разбъркваме енергично, докато сместа стане еднородна и медът се разтвори напълно. Намазваме месото обилно с маринатата. Овиваме го добре с алуминиевото фолио, така че соковете на месото да не протекат при печене. Хубаво е месото да се маринова за минимум 30 минути на стайна температура.
- Подготовка на картофите. Правим разрези по дължината на картофа. Хубаво е те да не стигат до края на картофа, за да не се разпадне при печене. Намазваме всеки картоф обилно с масло, посоляваме го със сол и риган. Целта е при печенето прорезите в картофа да се отворят и картофите да поемат невероятния аромат на маслото и подправката. Овиваме всеки картоф в алуминиево фолио.
- Печене. Печем картофите и ребърцата на 200-градусова фурна за около 2 часа. В тази рецепта дори не е задължително да чакате фурната да загрява. Мятате пликовете алуминиево фолио във фурната, още докато е студена, и я пускате на 200 градуса.
No comments yet, be the first to leave one!