Крехки свински ребърца с печени картофи във фолио

Отнема общо
200 mins
Време на готвене
20 mins
Трудност
Средно
Порции
4 people
Вид
Основно
Рецепта от
От
1 кг
Свински гърди с ребра
4 броя
Големи картофа
2 с. л.
Мед
2 с. л.
Горчица
5 с. л.
Соев сос
10 с. л.
Бира
100 гр
Масло
5 щипки
Сол
3 щипки
Черен пипер
4 щипки
Риган
4 щипки
Чили пипер
Крехки свински ребърца с печени картофи във фолио

Ще попитате защо готвим свински ребърца с печени картофи във фолио, а не използваме традиционната за печене тава? Причините са едновременно практически и кулинарни.

Готвенето в алуминиево фолио има две основни предимства

Първо – не се налага да мием излишни съдове – така приготвено ястието може директно да се консумира и от самото фолио, което освен досадното търкане на тавата, ще Ви спести и миенето на мазни чинии.

Второ – фолиото запазва цялата пара, която отделят продуктите при готвенето. Резултатът е изключително сочно ястие.

Колкото и парадоксално да звучи готвенето в алуминиево фолио, освен по-лесно, е дори и по-вкусно. Ако не вярвате, пригответе си нашата рецепта за крехки свински ребърца с печени картофи във фолио, за да се убедите сами.

свински ребърца с печени картофи във фолио

Ако сте запален почитател на свински ребра…

Вижте още няколко лесни и невероятно вкусни рецепти за един от най-предпочитаните свински продукти –  свински ребра с печена царевица и ароматно масло, свински ребърца, печени с мед, бира и горчица, лепкави  ребра с мед, соев сос и ром.

За почитателите на класическия наситен вкус на месото –  ребра на скара.

За почитателите на щедрите селски гозби – рецепта за селски ребра с гъби и зеленчуци.

Или усъвършенствайте техниката за постигане на крехко свинско месо с рецептата за крехки свински гърди.

  1. Обезципяване на месото. В задната част на ребърцата има една ципа. Хубаво е тя да се отстрани, защото така месото ще се маринова значително по-добре. С помощта на малък остър нож отделяме ципата от месото.
    2009
  2. Мариноване. В купа смесваме меда, соевия сос, горчицата и бирата. Също така подправяме с щипка сол, червения, черен и лют чили пипер. Разбъркваме енергично, докато сместа стане еднородна и медът се разтвори напълно. Намазваме месото обилно с маринатата. Овиваме го добре с алуминиевото фолио, така че соковете на месото да не протекат при печене. Хубаво е месото да се маринова за минимум 30 минути на стайна температура.
    2013
  3. Подготовка на картофите. Правим разрези по дължината на картофа. Хубаво е те да не стигат до края на картофа, за да не се разпадне при печене. Намазваме всеки картоф обилно с масло, посоляваме го със сол и риган. Целта е при печенето прорезите в картофа да се отворят и картофите да поемат невероятния аромат на маслото и подправката. Овиваме всеки картоф в алуминиево фолио.
    2010
  4. Печене. Печем картофите и ребърцата на 200-градусова фурна за около 2 часа. В тази рецепта дори не е задължително да чакате фурната да загрява. Мятате пликовете алуминиево фолио във фурната, още докато е студена, и я пускате на 200 градуса.

No comments yet, be the first to leave one!

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*