Сушен свински врат с червено вино

Време на готвене
60 mins
Трудност
Средно
Порции
10 people
Вид
Предястие
Рецепта от
От
1 кг
Свински врат
5 с. л.
Морска сол
2 с. л.
Захар
1 ч. л.
Копърово семе
2 зърна
Бахар
300 ml
Червено вино
2 скилидки
Чесън
1 брой
Дафинов лист
Сушен свински врат с червено вино

Рецептата за сушен свински врат с червено вино е побългарена версия на един от най-известните италиански месни деликатеси – брасеола.

Сушен свински врат – трикът е в сушенето!

За разлика от известните в България начини за осоляване и сушене на месото, в тази рецепта ние ще мариноваме месото в червено вино. Рецептата е лесна за изпълнение. Eдинственото, от което се нуждаете, е търпение. Важно е месото да може да се маринова добре и след това да изсъхне хубаво. Вкусът на този сушен свински врат с червено вино ще ви изненада със своята задълбоченост и послевкус на вино, месо и подправки.

Приготвяне на домашна луканка – в търсене на съвършения вкус

Ако и вие като нас сте ентусиаст по приготвянето на обилно количество суха домашна зимнина, може да разгледате рецептите ни за:

Домашен свински суджук с праз и и уиски (като уискито тук може да замените с българска ракия)

Лесна пастърма от телешки шол

Домашно филе Елена с чесън

Домашна Панагюрска луканка

  1. Направа на маринатата. Нарязваме чесъна на филийки. В купа слагаме солта, захарта, чесъна, бахара, копъровото семе, дафиновия лист и червеното вино. Разбъркваме енергично, докато солта и захарта се разтворят напълно.
    1719
  2. Мариноване. Слагаме месото в маринатата и оставяме в хладилник за 3-4 дни, като обръщаме месото периодично. Най-лесният начин е да мариноваме месото в найлонова торбичка - така няма да се цапаме, когато сменяме страните в хладилника.
    1718
  3. Сушене. Завързваме връв на месото, с чиято помощ да го окачим на студено и проветриво място. Сушим месото около 1 месец. Ще се изненадате колко плътен и завършен вкус има това месо.

No comments yet, be the first to leave one!

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*