- Отнема общо
- 20 mins
- Време на готвене
- 20 mins
- Трудност
- Лесно
- Порции
- 4 people
- Вид
- Закуска
- Рецепта от
- От
- March 26, 2017
- 2 капки
- Ванилия
- 50 ml
- Прясно мляко
- 2 броя
- Яйца
- 2 ч. л.
- Канела
- 1 щипка
- Индийско орехче
- 100 гр
- Пудра захар
- 5 филии
- Хляб
- 1 щипка
- Сол
Какъв по-хубав старт на деня от порция ароматни пържени филийки с прясно мляко? В тази рецепта сме променили малко класическия вариант на пържени филийки, като сме добавили няколко ароматни подправки и прясно мляко.
Тези на пръв поглед козметични промени по рецептата всъщност дават нов облик на пържените филийки. Добавянето на прясно мляко прави филийките не толкова тежки за консумация. Подправките от своя страна дават усещането за изисканост във вкуса. Най-хубавото на тази рецепта е, че с достъпни и евтини продукти, осигуряваме невероятна закуска за цялото семейство.
Забележка: В рецептата сме използвали големи яйца, ако Вие разполагате с малки, използвайте три броя. Също така е хубаво хлябът да е стар и малко по-твърд, за да не поема много от панировката, ако не разполагате със стар хляб и с мек става.
Ако любимата ви част от деня е късната и обилна закуска,
…Тогава сте попаднали на точното място. Ние от Готвар нямаме търпение да настъпи събота и да посветим по-голямата част от деня си на свещения ритуал по брънч!
За любителите на традиционните за българския вкус тестени и изключително вкусни сладки закуски, предлагаме още няколко рецепти.
пържени филийки с череши и праскова.
Пухкави американски палачинки.
Бързи палачинки със сода и кисело мляко.
Класически френски палачинки на Джулия Чайлд.
пухкави мекици с течен шоколад,
За почитателите на пържени яйца под най-разнообразни форми препоръчваме също и яйца по панагюрски, фритата с кайма и карамелизиран лук и яйце във филийка.
- Замесване на панировката. В широк съд разбиваме добре яйцата с млякото, подправките и половината пудра захар. Целта е да се поучи еднородна смес.
- Паниране. За по-лесно паниране е хубаво да разделим филийките на две. Потапяме всяка филийка в панировката и пържим в сгорещена мазнина за около 30 секунди от страна. Нашият съвет е да не ползвате много мазнина при пърженето - налейте толкова, колкото да покрие половината филийка. Ако искате мазнината да стане още по-ароматна, добавете към нея бучка масло. След като панираме филийките, препоръчително е да ги оставим да се изцедят върху кухненска хартия или скаричка.
- Сервиране. Слагаме филийките в чиния и поръсваме обилно с останалата пудра захар. Пожелание поднасяме и домашно сладко или шоколад.
No comments yet, be the first to leave one!