- Отнема общо
- 15 mins
- Време на готвене
- 15 mins
- Трудност
- Средно
- Порции
- 2 people
- Вид
- Закуска
- Рецепта от
- От
- April 5, 2017
- 60 гр
- Брашно (тип 500)
- 30 гр
- Захар
- 50 ml
- Прясно мляко
- 2 броя
- Яйца
- 1 щипка
- Сол
- 1 с. л.
- Масло
В рецептата за пухкави американски палачинки сме съчетали две основни сладкарски техники – направата на палачинково тесто и направата на тесто за суфле. Избиването на белтъците на сняг на пръв поглед може да Ви се стори безмислено начинание, особено при приготвянето на палачинки. Ефектът обаче ще ви изненада. Така направени палачинките са толкова меки, пухкави и сочни. Още по-хубавото на тази рецепта е, че продуктите за нея са най-обикновени и не изискват дори ходенето до магазина.
Ако искате да упражните техниката за приготвяне на суфле,
За да станете истински професионалисти във впечатляващи рецепти за домашна кухня, може да се упражните с още две наши рецепти.
Шоколадово суфле с три съставки
Ако любимата ви част от деня е късната и обилна закуска,
…Тогава сте попаднали на точното място. Ние от Готвар нямаме търпение да настъпи събота и да посветим по-голямата част от деня си на свещения ритуал по брънч!
За любителите на традиционните за българския вкус тестени и изключително вкусни сладки закуски, предлагаме още няколко рецепти.
класически френски палачинки на Джулия Чайлд
ароматни пържени филийки с прясно мляко,
пухкави мекици с течен шоколад,
пържени филийки с череши и праскова
Бързи палачинки със сода и кисело мляко
За почитателите на пържени яйца под най-разнообразни форми препоръчваме също и яйца по панагюрски, фритата с кайма и карамелизиран лук и яйце във филийка.
- Разбиване на сместа. Отделяме белтъците от жълтъците. Жълтъците разбиваме с половината захар и млякото. Постепенно добавяме пресятото брашно. В отделна купа разбиваме белтъците на сняг. За да си гарантираме тяхното добро избиване трябва да изпълним следните важни стъпки. Първо, бъркалките и купата трябва да са чисти и идеално сухи. Второ, започваме да бием белтъците от първа скорост с малко сол и увеличаваме постепенно. Трето, когато белтъците станат стабилни към тях на тънка струя добавяме останалата захар.
- Направа на основното тесто. Добавяме белтъците при основната смес. Винаги, когато добавяме разбити белтъци, прибавяме първо 1/3 от тях и разбъркваме нежно. Така сместа става по-"бухнала". На два-три пъти добавяме и останалите белтъци. Бъркаме само от едната страна и движенията са отдолу нагоре.
- Печене. В намаслен тиган изсипваме сместа. Правим малки по диаметър палачинки, за да се изпекат по-добре. Котлонът трябва да е средно силен. Пекат се около 1 минута от едната страна и 40 секунди от другата. Ако разполагате с ринг за печене, можете да го напълните почти догоре с палачинковата смес и да затворите тигана с капак. След около 1-2 минути, отстранете ринга и обърнете палачинката.
No comments yet, be the first to leave one!