Пухкави американски палачинки

Отнема общо
15 mins
Време на готвене
15 mins
Трудност
Средно
Порции
2 people
Вид
Закуска
Рецепта от
От
60 гр
Брашно (тип 500)
30 гр
Захар
50 ml
Прясно мляко
2 броя
Яйца
1 щипка
Сол
1 с. л.
Масло
Пухкави американски палачинки

В рецептата за пухкави американски палачинки сме съчетали две основни сладкарски техники – направата на палачинково тесто и направата на тесто за суфле. Избиването на белтъците на сняг на пръв поглед може да Ви се стори безмислено начинание, особено при приготвянето на палачинки. Ефектът обаче ще ви изненада. Така направени палачинките са толкова меки, пухкави и сочни. Още по-хубавото на тази рецепта е, че продуктите за нея са най-обикновени и не изискват дори ходенето до магазина.

американски палачинки

Мъфини – най-лесните пандишпанови мъфини

Ако искате да упражните техниката за приготвяне на суфле,

За да станете истински професионалисти във впечатляващи рецепти за домашна кухня, може да се упражните с още две наши рецепти.

Суфле с дюли

Шоколадово суфле с три съставки

 

Ако любимата ви част от деня е късната и обилна закуска,

…Тогава сте попаднали на точното място. Ние от Готвар нямаме търпение да настъпи събота и да посветим по-голямата част от деня си на свещения ритуал по брънч!

За любителите на традиционните за българския вкус тестени и изключително вкусни сладки закуски, предлагаме още няколко рецепти.

класически френски палачинки на Джулия Чайлд

ароматни пържени филийки с прясно мляко,

пухкави мекици с течен шоколад,

пържени филийки с череши и праскова

Бързи палачинки със сода и кисело мляко

За почитателите на пържени яйца под най-разнообразни форми препоръчваме също и яйца по панагюрскифритата с кайма и карамелизиран лук и яйце във филийка.

  1. Разбиване на сместа. Отделяме белтъците от жълтъците. Жълтъците разбиваме с половината захар и млякото. Постепенно добавяме пресятото брашно. В отделна купа разбиваме белтъците на сняг. За да си гарантираме тяхното добро избиване трябва да изпълним следните важни стъпки. Първо, бъркалките и купата трябва да са чисти и идеално сухи. Второ, започваме да бием белтъците от първа скорост с малко сол и увеличаваме постепенно. Трето, когато белтъците станат стабилни към тях на тънка струя добавяме останалата захар.
    2085
  2. Направа на основното тесто. Добавяме белтъците при основната смес. Винаги, когато добавяме разбити белтъци, прибавяме първо 1/3 от тях и разбъркваме нежно. Така сместа става по-"бухнала". На два-три пъти добавяме и останалите белтъци. Бъркаме само от едната страна и движенията са отдолу нагоре.
    2087
  3. Печене. В намаслен тиган изсипваме сместа. Правим малки по диаметър палачинки, за да се изпекат по-добре. Котлонът трябва да е средно силен. Пекат се около 1 минута от едната страна и 40 секунди от другата. Ако разполагате с ринг за печене, можете да го напълните почти догоре с палачинковата смес и да затворите тигана с капак. След около 1-2 минути, отстранете ринга и обърнете палачинката.

No comments yet, be the first to leave one!

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*